wtorek, 28 stycznia 2014

Kotleciki mielone z kapustą

     Składniki:
  • 1 kg kapusty białej
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 0,5 szklanki kaszy manny
  • 3 jajka
  • bułka tarta, olej
  • sól, pieprz
  • 1 l przecieru pomidorowego
Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem i parzymy, żeby zmiękła. Potem odlewamy na sito i odciskamy. Do kapusty dodajemy mięso mielone, jajka, przesmażoną cebulkę, kaszę mannę, przyprawiamy solą i pieprzem. Dobrze wyrabiamy, formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju. Przekładamy na talerz i zalewamy sosem pomidorowym. 





http://religia.tv/index.php?typ=onettv&id=6239

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Archiwum bloga