niedziela, 2 lutego 2014

Chlebek bananowy

     Składniki:
  • 5 bananów 
  • 150 g brązowego cukru
  • 1 rozbełtane jajko
  • 80 g masła
  • cukier waniliowy
  • 170 g mąki pszennej
  • łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • płatki migdałowe
Banany rozgnieść widelcem, dodać cukier, jajko, masło,cukier waniliowy i płatki migdałowe. Mąkę wymieszać z sodą i solą i połączyć z bananami. Dokładnie wszystko wymieszać. 
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Foremkę posmarować masłem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto do formy i piec 60 minut w 180 stopniach.




               http://www.durszlak.pl/przepisy-kulinarne/chlebek-bananowy-sophie-dahl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Archiwum bloga